Одит на опаковъчни процеси- простият метод, който може да ви спаси хиляди

Одит на опаковъчни процеси- простият метод, който може да ви спаси хиляди

За да се поддържа оптимална функционалност, всичко с движещи се части се нуждае от регулиране от време на време – било то автомобили, компютри или опаковъчни машини.

Вероятно оборудването на фирмата ви може да използва няколко промени. Дори и незначителните промени в процеса на опаковане, могат да доведат до големи икономии. Понякога това може да означава стотици хиляди лева.

Има експертни екипи, посветени на одити, които помагат на клиентите да оптимизират настройките, материалите и процесите, използвани в техните производствени линии. Един прост одит на опаковъчно стреч фолио, може да бъде предимството, от което се нуждаете, за да увеличите крайния резултат.

Какво представлява одитът на опаковъчните процеси и защо си струва времето?

Одитът на опаковъчни процеси или одит на опаковъчни машини е процес, който определя оптималната функционалност на вашето устройство.

Смятаме, че това е контролиран експеримент: това е тест, в който екип от експерти тества различни видове фолио, при различни настройки на машините .

Чрез сравняване на определена серия от показатели, екипът открива лесни начини за подобряване на ефективността и спестяване на пари.

Това би могло да означава оперативни подобрения, като например прилагане на защитни опаковки, преминаване към по-евтино фолио или избор на по-дълги ролки, наред с други промени.

Защо трябва да направите одит на опаковъчните процеси и материали?

Има много причини за провеждане на одит , но най-важното е, че ще ви помогне да оптимизирате машините и процесите си, за да получите най-добрия резултат за парите си.

Ако забележите някакви проблеми или неефективност с настоящите си процеси, е уместно да планирате одит, за да разрешите тези проблеми най-скоро. Но дори ако смятате, че вашата линия работи оптимално, одитът често може да разкрие неизползваните средства за подобряване на операциите – което намалява разходите.

Конкретните причини за провеждане на одит включват възможността за подобряване на външния вид на опаковката; възможността за изваждане от строя; и възможността да получите по-дълъг запис и по-дълго време между смяната на ролките.

 

Всичко зависи от клиента!

Самият процес на одит е безплатен, и като клиент, можете да решите дали искате да продължите напред с някакви промени.

Ако решите да запазите процесите си точно както са – няма такса. Няма какво да губиш, но има невероятен потенциал за печалба.

 

Вероятно се чудите – как един одит  ще повлияе на моето производство?

 

Всеки производител разбира колко е важно да се сведе до минимум загубата на време и консумативи. За щастие, цялостният одит обикновено отнема по-малко от 60 минути, от началото до края.

Първо, екипът пристига и следи как продуктите ви се опаковат на вашата линия за около 15 минути при текущите им настройки. Те записват скоростта на пакетиране, външния вид, скоростта на отхвърляне, честотата на засядане, настройките на оборудването и използването на материали, включително ширината на филма, дължината на прекъсване и т.н., за да служат като основа.

След това екипът поставя различно фолио и прави корекции, за да оптимизира процеса. Провежда се тест, и те записват новите показатели.

След теста оригиналният материал се поставя обратно на място с всички оригинални настройки. Линията се връща точно както преди.

След това екипът обсъжда резултатите от теста и клиентът решава дали искат да направят някакви промени.

 

Одитите почти винаги водят до икономии на разходи

Най-добрата причина да изберем одит на опаковъчни процеси е, че екипът за одит почти винаги намира начини да спести пари на компанията!

„Пакин“ предлага на своите настоящи и бъдещи клиенти безплатен одит на опаковъчни машини, консумативи и процеси.