ТРИ НАЧИНА ДА НАМАЛИТЕ ОТПАДЪЦИТЕ ОТ ОПАКОВКИТЕ СИ И ДА СПЕСТИТЕ ПАРИ ОТ ТОВА

ТРИ НАЧИНА ДА НАМАЛИТЕ ОТПАДЪЦИТЕ ОТ ОПАКОВКИТЕ СИ И ДА СПЕСТИТЕ ПАРИ ОТ ТОВА

опаковки

Тъй като необходимостта от повече опаковки се увеличава, важно е да знаем какво означава това за нашата околна среда. Поради това много компании започват да използват снабдяване с по-устойчиви опаковъчни материали, за да гарантират, че отпечатъкът, който те оставят след като опаковката стане отпадък, е минимална.

  1. Помислете за вида на използваните опаковъчни материали

Един от най-добрите начини за намаляване на отпадъците от опаковки е да започнете отначало с това, което вече имате. Помислете за използването на материали, които са повторно използвани или рециклируеми и вече сте на път да спечелите.

Вникнете в спецификата на това как опаковате продуктите си. Сигурни ли сте, че ширината на фолиото, което използвате, е необходима за правилното опаковане? Понякога намаляването на ширината на опаковката с малко количество може не само да намали разходите, но и драстично да намали количеството отпадъци, създадени по време на процеса на опаковане.

Можете ли да използвате отпадъците от опаковки, които създавате при производството на готовите стоки? Отвъд производствената линия, може да си струва да се разгледат отпадъците за повторна употреба около офиса. Ако нямате нужда от опаковане извън първоначалната му употреба, рециклирането е чудесен избор. Не сте сигурни дали даден артикул е рециклируем? Няма проблем. Има много уебсайтове, които да ви помогнат да разберете какво можете да рециклирате и какво не можете.

Броят на елементите, които използвате редовно около офиса или завода, които са напълно рециклируеми, може да ви изненада. Алуминиеви кутии и фолио, списания и дори картонени кутии за сок могат да отидат в кошчето за рециклиране (първо проверете дали трябва да сортирате различните видове).

  1. Насърчавайте минималната опаковка

Формата и дизайна на вашите опаковки е най-големият двигател на разходите за материали. Опаковките са, разбира се, ключов елемент в успеха на всеки продукт. Започвайки с дизайн на опаковката, който включва устойчивост и рециклиране, не само помага на околната среда, тя позиционира вашата компания като лидер в дизайна на опаковките.

Колкото по-минималистичен е пакетът, толкова по-малко отпадъци, което води до намаляване на разходите за продукта. Това също така води до по-малко консумация на енергия за производството както на материала, така и на опаковката, което е икономия. Освен това, за транспортирането на по-малки количества се използва по-малко гориво, което спестява и пари.

Смятали ли сте за количеството опаковки, които използвате за вашите продукти? В много случаи намаляването на количеството опаковки е жизнеспособна опция, която може да спести много, както в разходите, така и в създадените отпадъци. Голям пример за това е използването на гофрирана табла за задържане на множество продукти, като бутилки с вода, които след това се опаковат в полиетилен (РЕ) за сигурност. С подходящата здравина на филма тавата е почти винаги ненужна, тъй като PE е достатъчно здрав, за да осигури продукта без допълнителна помощ. Обмислете отпадането на допълнителни опаковки върху вашите стоки за насърчаване на устойчивостта.

За опаковането на продуктите помислете за по-нискокачествено фолио или обсъдете по-новите биоразградими опции с вашия доставчик. Предлагаме предложения за различни видове гъвкави опаковки, които най-добре отговарят на вашите нужди в последните публикации в блога.

Има опции , но цената за момента не е рентабилна за много от бизнесите, с които работим, нито за срока на годност на техния продукт. С по-новите технологии и научни изследвания, излизащи по-бързо от всякога, гарантираме, че и тази публикация, и предходните, ще бъдат актуализирани, за да бъдат включени в тях много скоро.

  1. Правилното обучение е важно

Най-добрият начин да постигнете най-голямо въздействие за увеличаване на устойчивото опаковане е да гарантирате, че целият ви екип е обучен правилно и следва протокола, който сте настроили. В края на краищата хората винаги са най-добрият ти ресурс

Не предполагайте, че персоналът е напълно наясно за възможностите и важността на използването на подходящи кутии, рециклируеми материали или други подобни. Комуникацията с персонала е лесен начин да накарате всички да са на една и съща страница, да работят заедно, за да увеличат ефективността, да спестят разходи и дори да защитят околната среда.

Уверете се, че вашият ангажимент за намаляване на отпадъците е ясен и е написан на няколко места (например на бюлетини с лесен достъп и може би в бюлетин на компанията или имейл на компанията) и подчертава важността да се гарантира, че вашето работно място е едно ,на което ценят околната среда.

Дайте общи примери за това, как всеки член на персонала може лесно да допринесе за тази кауза и да моделирате тези стъпки сами. Направете кошчетата за рециклиране видими и лесно достъпни, уверете се, че са налични подходящи кутии с размери за различни артикули и използвайте раздробяването във ваше предимство.

Създайте работна среда, която насърчава споделянето на идеи. Вашите служители са най-големият актив. Дайте на екипа си сигурно място, за да споделите идеите си за подобряване на цялостната си устойчивост и не избягвайте идеи, с която не сте съгласни.

Не само ще създадете по-положителна работна среда, в която хората се чувстват включени и техните идеи ще бъдат оценени, ще можете да спечелите идеи за устойчиви подобрения, които вероятно не сте предполагали.

 Какво следва?

Намаляването на отпадъците и изхвърлянето им по екологичен начин ще помогне на вашата организация икономически, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, както и да помогне за запазването на зелената планета. Прилагането на устойчиви практики във вашия обект и насърчаването на вашия персонал да приемат устойчиви навици в организационните процеси предлага огромни ползи. Насърчаването на устойчивостта също изглежда страхотно за вашата марка !