МЕТАЛНА ОПАКОВЪЧНА ЛЕНТА-ЧЕМБЕР

Металните чембер ленти са необходими при особено отговорни приложения, където не могат да се заменят с пластмасови. За опаковане на много тежки товари, стоки с остри ръбове или за продукти, които са топли преди или след опаковане.

Packin
Метален чембер Пакин

Фирма ПАКИН е дългогодишен представител на световния лидер в производството на метални чембер ленти фирма SIGNODE.

В продължение на години в SIGNODE е разработена система за обработка на повърхността на високо-качествените ленти, така че работата с инструменти за чембероване с обтягащо колело, да може да се извършва без проблеми. Повърхността на опаковъчните ленти SIGNODE притежава особена защита срещу изтриване и врязване при затягане.

Според използваното покритие лентите биват:

ZILAC (цинково-прахово лакирана лента)

Цинково-праховото покритие се нанася равномерно и се захваща здраво за повърхността на лентата. Чрез това специално лакиране, лентата постига максимална антикорозионна устойчивост и се доближава по качество до поцинкованите ленти.

Поцинкована лента

Металните ленти с цинково покритие се използват обикновено за по-продължително съхранение на открито след употреба. Повърхностната обработка на стоманените ленти SIGNODE, им придава по-голяма устойчивост на корозия, в сравнение с обикновеното покритие. Навсякъде, където по- продължително се проявяват влажни и други климатични въздействия се препоръчва поцинковаща баня.

Покритие – черно

Покритието e положено и изпечено при висока температура. Положено от двете страни и ръбовете, покритието помага за по-добрата обтекаемост на лентата.

Металните ленти SIGNODE на фирма ПАКИН, които предлагаме са основно два вида Арех® и Маgnus® . Предлагат се с различни размери и видове,  за да отговорят на вашите нужди. Заоблените и почистени ръбове на специализираните ни ленти позволяват безпроблемна работа без риск от нараняване. Здравината на високоякостните ни ленти отговаря на европейските и международни изисквания за транспортиране и укрепване на товари.

Метален чембер Пакин

Опаковъчните ленти SIGNODE


се предлагат навити на рулони по два начина


Многопластово

Лентата е намотана равномерно и стегнато
по цялата ширина на рулона от 63,5 мм.

Вътрешен диаметър: ок. 406 мм

Външен диаметър: ок. 585 мм

Тегло на рулона: ок. 45 кг

Еднопластово

Всеки пласт е навит върху предишния. Широчината на лентата е в
същото време и широчина на рулона.

Вътрешен диаметър: ок. 406 мм

Външен диаметър: варира според ширината на лентата от 595 мм до 685 мм

Тегло на рулона: ок. 50 кг

снимка на метали Пакин

„Джъмбо“ ролки

За ползването в автоматични машини за чембероване, където е необходимо постоянно подаване на лентата, някои размери на специалните изпълнения на Арех и Magnus могат да бъдат доставени като Големи (“Джъмбо”) рулони, стигащи до 900 кг.

Опаковка

Металната лента може да бъде различно опакована в зависимост от размера и вида ѝ.
Стандартно лентите са навити на бобини (ролки), които са наредени на палет и покрити с картон за защита при транспортирането.

Стоманена опаковъчна лента Арех® за високо напрежение при чембероване

Качествените опаковъчни ленти от тази марка са състоят от студеновалцована въглеродна стомана със специално качество. Особената термообработка придава на продукта специалните свойства, които трябва да притежава една стоманена опаковъчна лента. Затова производството на лентата се извършва в много тесни допуски.

Стоманена опаковъчна лента Маgnus® за особено високо напрежение при чембероване и ударно натоварване

Качествените опаковъчни ленти от тази марка се състоят от студеновалцована, средновъглеродна стомана с високо съдържание на манган, който посредством специален производствен процес чрез термообработка запазва високото ниво на качеството. Фината повърхност и контролираните физически свойства на студеновалцована качествена стоманена лента са съчетани с гъвкавостта и  удароустойчивостта на топловалцованите стоманени ленти. Лентата Magnus запазва по този начин превъзходните свойства на ударно натоварване.

За чембероването с метални ленти


най-използваните видове затваряния са:


Чрез кримпване (кербоване)

Чрез щанцово затваряне

Молим, свържете се с нашите специалисти за безплатна консултация при избора на чембер ленти!